Роман Віктора Гюго "Собор Паризької богоматері" б'є рекорди продажів на Amazon

18 квiтня 23:30

У своєму романі Віктор Гюго описав пожежу, схожу на ту, що сталася в Нотр-Дам - і люди хочуть у цьому переконатися.

 

Роман класика французької літератури Віктора Гюго "Собор Паризької богоматері" після пожежі в Нотр-Дам показує рекордні піки продажів на сайті Amazon. Знаменитий роман у двох його кращих виданнях займає 3 і 8 місця в ТОП-10 сайту. А в ТОП-100 є чотири різні редакції тексту роману.

Рейтинг доповнюють фотокниги та путівники по пам'ятнику архітектури, а також книга спогадів Ернеста Хемінгуея "Свято, яке завжди з тобою", повідомляє BFM-TV.

Але "Собор Паризької Богоматері" - поза конкуренцією. У 1831 році в своєму знаменитому романі Віктор Гюго описав пожежу, схожу на ту, яка сталася в соборі 15 квітня. Але тоді вогонь в соборі, який перетворився на пожежу, запалив Квазімодо.

"Всі очі були підняті до вершини церкви. Вони побачили там незвичайне видовище. На гребені найвищої галереї, вище центрального рожевого вікна, було велике полум'я, піднімаючись між двома баштами з вихорами іскор, величезне, безладне і люте полум'я...

...Над полум'ям величезні вежі, дві сторони кожної з яких були видні в чітких обрисів, одна повністю чорна, а інша повністю червона, здавалися ще більш величезними зі всієюнеосяжною тінню, яку вони відкидали навіть на небо".

Текст, який вражає і сьогодні, читається зовсім по-новому.

Читайте також: Опубліковано тизер серіалу "Пастка-22" з Джорджем Клуні і Х'ю Лорі

Нагадаємо, 15 квітня в центрі Парижа зайнявся Собор Паризької Богоматері - одна з головних релігійних святинь та історичних пам'яток Франції.

16 квітня пожежу загасили, на її ліквідацію знадобилося близько 12 годин. У гасінні пожежі брали участь близько 500 пожежників. Дах, шпиль і годинник Нотр-Дам де Парі повністю знищено, несучі конструкції собору пожежникам вдалося врятувати.

Президент Франції Емманюель Макрон відклав відеозвернення до нації і заявив, що важко переживає останні події. Свою підтримку Франції висловили світові лідери.

Низка реліквій, які зберігалися в соборі, зокрема терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати. Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Пожежа в Соборі Паризької Богоматері: Головне".