Рішення Трампа ускладнити видачу грін-карт оскаржили в штаті Каліфорнія

15 серпня 01:50

Ініціатива Трампа - найрішучіша з застосованих досі спроб внести зміни в імміграційну систему

 

Не всі в США погодилися з наміром Трампа обмежити в'їзд іноземців на постійне проживання. Пояснення цьому просте: США - країна, яка створена руками саме іммігрантів, і перетворювати її в закрите суспільство означає перекреслити історію. Розпорядження адміністрації президента США про посилення видачі грін-карт оскаржили в суді. Результати поки що невідомі.

Влада Сан-Франциско та округу Санта-Клара в штаті Каліфорнія оскаржили в суді розпорядження адміністрації президента США Дональда Трампа про посилення правил видачі дозволів на постійне проживання в США (грін-карти) тим іноземцям, які будуть покладатися на державну допомогу. Про це повідомила газета The Wall Street Journal, передає Сегодня. В Сан-Франциско і окрузі Санта-Клара проживають загалом близько 2 млн. недавніх іммігрантів.

Згідно з новими правилами, які адміністрація США має намір застосовувати з середини жовтня, грін-карти може бути відмовлено тим іммігрантам, які можуть скористатися пільговим медстрахування Medicaid, брати участь у програмах отримання продуктових талонів і пільговій купівлі житла. За оцінкою газети, нова ініціатива адміністрації президента США Дональда Трампа - найрішучіша з застосованих досі спроб внести радикальні зміни в імміграційну систему.

Нагадаємо, що раніше імміграційні служби США затримали 680 осіб за звинуваченням у порушенні міграційного законодавства в штаті Міссісіпі на півдні країни. Рейди стали найбільшими з 2008 року, коли за наказом Джорджа Буша-молодшого операція була проведена в штаті Айова. Всі затримані в Міссісіпі є вихідцями з Латинської Америки і працювали на харчових фабриках.

Очікується, що масштабна акція стане великим ударом по окремих компаніях та економіці штату в цілому. За словами офіційного представника імміграційної і митної поліції США Брайана Кокса, "були видані ордери на обшук семи великих фабрик", в числі яких Koch Foods і Peco Foods Inc.

Президент США Дональд Трамп посилив правила для видачі грін-карт" мігрантам. Нові правила вступлять в силу через 60 днів після їх появи у Федеральному реєстрі.

"Заяви на тимчасові або постійні візи для громадян будуть відхилені через низькі доходи або одержання допомоги з боку держави. До неї відноситься соціальне забезпечення, талони на харчування, державне житло або безкоштовна медична страховка за програмою Medicaid. У результаті нових правил для деяких категорій іммігрантів може ускладнитися отримання легального статусу в США", - повідомили в адміністрації Трампа.

Варто відзначити, що дане нововведення набуде чинності з 15 жовтня поточного року.