РФ хоче скликати засідання Радбезу ООН і обговорити Мінські домовленості

13 лютого 11:47

Зазначимо, що Росія протягом п'яти років існування Мінських угод регулярно їх порушує.

 

Росія запросила проведення Ради безпеки ООН щодо України у зв'язку з п'ятою річницею Мінських домовленостей, заявив російському "Інтерфаксу" заступник постпреда РФ при ООН Дмитро Полянський.

"У зв'язку з п'ятою річницею Комплексу заходів щодо реалізації мінських угод, що відзначається сьогодні, 12 лютого, а також у зв'язку з п'ятою річницею ухвалення резолюції РБ ООН 2202 (17 лютого) Росія запланувала проведення брифінгу Ради Безпеки", - заявив Полянський.

За його словами, засідання можуть призначити на другу половину дня 18 лютого.

12 лютого 2015 року на саміті у Мінську після переговорів лідерів України, Німеччини, Франції та Росії було затверджено Комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей з метою деескалації збройного конфлікту в Донбасі.

Домовленості, зокрема, передбачають негайне та повне припинення вогню в окремих районах Донбасу і його суворе виконання, та відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані. РФ протягом п'ятьох років з моменту підписання "Мінська" регулярно порушує ці домовленості.

Детальніше про те, чого очікувати Україні наразі від французької сторони в проблемі врегулювання в Донбасі і з чим Київ рухається до наступного саміту "четвірки" читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Усе буде печворк".