Рейтинг Трампа впав майже до рекордного мінімуму

14 березня 16:53

найнижчий рейтинг Трампа фіксували кілька разів в 2017 році. Тоді він досягав 35%.

 

Рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа у березні впав на 4%, свідчать в четвер дані опитування соціологічної служби Gallup. В лютневому опитуванні дії Трампа як глави держави схвалювали 43% опитаних американців. У березні цей показник становив 39%.

Серед тих опитаних, які підтримують Республіканську партію – прихильників Трампа - рівень схвалення дій Трампа склав 90%. Серед тих, хто підтримує Демократичну партію США – лише 4%. Серед тих американців, які не є прихильниками тієї чи іншої партії, підтримують Трампа 33%.

Найвищий рейтинг схвалень дій Трампа був зафіксований двічі - 45%: в перший тиждень роботи в Офісі і влітку 2018 року після першої зустрічі в Сінгапурі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Найнижчий рейтинг Трампа фіксували кілька разів в 2017 році. Тоді він досягав 35%.

Опитування проводилося серед понад 1 тис. осіб в період з 1 по 10 березня.

Раніше газета The Washington Post писала, що "Вільний світ" залишився без лідера. Традиційно "лідером вільного світу" називали американського президента. Сьогодні ця ідея змусить більшість західних лібералів пуститися навтьоки. Трамп, з його теплими відносинами з жорстокими диктаторами і нативістською внутрішньою політикою, не зовсім відповідає визначенню "лідер вільного світу". Але у нього не так багато конкурентів, які можуть претендувати на це звання. Четверо найбільш імовірних кандидати на цю посаду ― лідери Великої Британії, Канади, Німеччини і Франції ― загрузли у власних скандалах і політичних проблемах.