Рейтинг Путіна продовжує послідовно пробивати дно

10 серпня 04:31

Підтримка російського президента у липні впала до історичного мінімуму, впритул наблизившись до антирекорду 18-річної давності.

 

Підтримка президента Росії Володимира Путіна серед звичайних росіян продовжує неухильно звалюватися у круте піке, з якого не буде виходу – так, у цьому місяці рейтинг Путіна знову "просів". Його підтримує лише 43% росіян, йдеться в дослідженні фонду "Громадська думка" передає BBC.

Всього 43% росіян підтримали б Путіна, якщо президентські вибори пройшли б у Росії найближчою неділею. Таким чином, підтримка Путіна впритул наблизилася до антирекорду 18-річної давнини – у квітні 2001 року за Путіна були готові голосувати менше 42%.

Також дані дослідження свідчать, що майже 40% росіян не хочуть бачити Путіна президентом і після 2024 року.

Зниження рейтингу "Солнцеликого" експерти пов'язують з протестами проти виборів у Московську міську думу і прогнозують подальше падіння рівня підтримки російського президента.

Нагадаємо, за даними опитування за червень, рейтинг Путіна знову впав – йому не довіряє кожен четвертий громадянин РФ. Не рятують становище навіть нові маніпулятивні методики соціологічних досліджень ВЦВГМ (Всеросійського центру вивчення громадської думки).

Детальніше про майбутнє путінської Росії читайте в статті Михайла Гончара "Росія: формула "Чужого" для України і Заходу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".