Рейтинг Меркель за місяць різко виріс

07 жовтня 09:02

Популярність Меркель за місяць збільшилася на 9%, а ще на початку вересня її рейтинг був найнижчим за останні п'ять років.

 

Незважаючи на суперечності, пов'язані з міграційною політикою, канцлер Німеччини Ангела Меркель змогла добитися значного зростання власної популярності у жителів країни, про що свідчать дані опитування ARD-Deutschlandtrend, який був опублікований ввечері в четвер, 6 жовтня.

У порівнянні з попереднім місяцем популярність Меркель зросла на 9%. Тепер її діяльність позитивно оцінюють 54% респондентів. Ще на початку вересня, згідно з результатами цього опитування, рейтинг Меркель був найнижчим за останні п'ять років.

Найбільш популярним німецьким політиком залишається міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр - він користується підтримкою 75%. За ним слідує міністр фінансів Вольфганг Шойбле - 63%.

Прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеєхофер в порівнянні з вересневим звітом втратив довіру семи відсотків населення. Рейтинг Зеехофера, який критикує міграційну політику Ангели Меркель, становить 37%.

При цьому 63% опитаних вважають, що міграційний криза на європейському рівні у найближчому майбутньому вирішити неможливо. Іншої точки зору дотримуються 35%- вони вважають, що рішення є.

Нагадаємо, за останній рік понад 1 млн біженців з Сирії, Іраку, Афганістану та інших країн Близького Сходу прибули в Німеччину та інші країни Європи в пошуках притулку, викликавши на континенті найбільший міграційний кризу з часів Другої світової війни. На тлі кризи Меркель проголосила політику відкритих дверей для біженців, після чого рейтинг німецького лідера почав стрімко падати.