Республіканці думають замінити кандидатуру Фійона на Алена Жюппе

03 березня 12:19

Частина партії висловлює недовіру нинішньому кандидату в президенти.

 

Більше 60 політиків-республіканців заявили, що вони не можуть підтримувати Франсуа Фійона, родину якого обвинувачують у викраденні та незаконній витраті грошей Франції. При цьому все більше республіканців висловлюється за висунення Алена Жюппе, який програв Фійону у другому турі праймеріз, повідомляє Bloomberg.

Відкритий лист, в якому 20 колег по партії закликали Фійона зняти свою кандидатуру з виборів, став істотним ударом по репутації кандидата. Головний радник Фійона і скарбник його передвиборної кампанії відмовилися продовжувати свою роботу в передвиборчій агітації кандидата.

Ален Жюппе, який раніше програв праймеріз Фійону, готовий зайняти місце свого конкурента, повідомляють французькі ЗМІ. Раніше Жюппе підтримав Фійона і сказав, що займе його місце тільки у разі добровільної відмови нинішнього кандидата брати участь у виборах. Проте зараз, після суттєвої втрати рейтингу, Жюппе може повернутися до перегонів.

Сам Фійон називає розслідуванням проти себе "політичним вбивством" і закликає усіх своїх прихильників мобілізуватися проти повідомлень у ЗМІ. Однак на мітинг на його підтримку, який відбудеться 5 березня, вже відмовився йти багато впливових республіканців.

Видання зазначає, що можливо ми станемо свідками заміни кандидата від республіканців всього за 50 днів до виборів.

Раніше повідомлялося, що французька поліція у четвер, 2 березня, провела обшук у будинку кандидата в президенти від партії "Республіканці" Франсуа Фійона.

Напередодні парламенті Франції пройшли обшуки у справі щодо дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона. Пенелопу Фійон звинувачують у розкраданні і незаконному привласненні державних коштів.

Нагадаємо, що близько 40 депутатів від партії "Республіканці" закликали Франсуа Фійона зустрітися для обговорення його участі у президентських виборах. Представники "Республіканців" стурбовані, що Фійон не зможе гідно представити їх партію на виборах.