Радіоведучий кине виклик Трампу перед праймеріз республіканців – New York Times

22 серпня 13:05

Поки у республіканців лише два кандидати.

 

У президента США Дональда Трампа може з'явитися ще один конкурент від Республіканської партії на виборах глави держави. Джо Уолш, радіоведучий і колишній конгресмен-республіканець з Іллінойсу, як очікується, оголосить про своє висунення на пост президента США вже в ці вихідні, повідомляє газета The New York Times.

Зараз до праймеріз готуються лише двоє кандидатів від республіканців – сам Трамп і губернатор Массачусетсу Білл Велд.

До праймеріз Демократичної партії готуються 22 кандидати. Також у виборах президента США братимуть участь 8 кандидатів від Лібертаріанської партії, 7 кандидатів від Партії Зелених, 3 кандидати від партії Американської солідарності і два незалежних кандидата.

Президентські вибори в США 2020 року заплановано на 3 листопада. У них може бути обраний 46-й президент США (у випадку, якщо Дональд Трамп не буде обраний на другий термін). Згідно з Другою статтей Конституції США, для обрання президентом Сполучених Штатів Америки особа повинна бути громадянином США за народженням, не молодше 35 років, які прожили на території країни не менше 14 років.

Найчастіше кандидати висуваються від однієї з політичних партій США в ході праймеріз - інститут первинних президентських виборів, за результатами яких спрямовуються делегати на загальнонаціональну партійну конвенцію, де має бути визначений єдиний партійний кандидат у президенти.