Радбез ООН збирає термінове засідання через конфлікт у секторі Газа

10 липня 11:10

Пан Гі Мун стурбований зростанням числа жертв серед цивільних осіб у Газі. Рада безпеки ООН має намір зібратися на термінове засідання через ескалацію конфлікту.

 

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун буде інформувати Раду Безпеки про ескалацію ізраїльсько-палестинського конфлікту у секторі Газа на тлі зростання кількості жертв. Генсек ООН назвав ситуацію "тривожною і нестабільною".

Як повідомляють на сайті ООН, Пан Гі Мун у середу зустрічався з головою Ради безпеки (Руанда в липні - ред.) і "закликав його скликати термінове засідання щодо Близького Сходу". Крім того, як повідомляють у Twitter ООН, термінового скликання Ради Безпеки ООН у зв'язку із загостренням ситуації в секторі Газа вимагає також група послів арабських країн при ООН".

Ізраїльська армія вже заявила про ураження минулої ночі 322 мішеней в секторі Газа, в цілому військовослужбовці потрапили цього тижня в 750 об'єктів, які вважають загрозою для Ізраїлю.

Палестинські офіційні особи повідомили, що щонайменше 54 людини загинули в результаті ізраїльських повітряних ударів. Зокрема, 10 липня сім осіб було вбито в місті Хан-Юніс.

Напередодні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху попередив про ще більш жорсткі дії проти збройного угрупування "Хамас". !zn

Читайте також:

Ізраїль готовий проводити антитерористичну операцію, поки "Хамас" не запросить пощади

Сайт організації "Хамас" повідомив про бажання сектора Газа увійти до складу Росії