Путін затвердив склад нового уряду Росії

18 травня 14:52

Президент РФ поміняв міністрів у ряді відомств.

 

Президент Росії Володимир Путін схвалив представлені прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим кандидатури на посади віце-прем'єрів і міністрів, повідомляє РІА Новини.

В новому уряді першим віце-прем'єром - міністром фінансів став Антон Сілуанов. Заступниками голови уряду також призначили Тетяну Голікову, Олексія Гордєєва, Дмитра Козака, Віталія Мутко, Юрія Борисова, Ольгу Голодець, Максима Акімова, Юрія Трутнева і Костянтина Чуйченко.

Зберегли свій пост глава МЗС Сергій Лавров, глава МВС Володимир Колокольцев, міністр культури Володимир Мединський, міністр юстиції Олександр Коновалов, міністр охорони здоров'я Вероніка Скворцова, міністр оборони Сергій Шойгу, міністр промисловості і торгівлі Денис Мантуров, міністр спорту Павло Колобков, глава Мінекономрозвитку Максим Орєшкін, міністр праці та соцзахисту Максим Топілін і глава Міненерго Олександр Новак.

Були також проведені нові призначення: новим головою Мінсільгоспу став Дмитро Патрушев, Володимир Якушев тепер керуватиме Мінбудом, а Дмитро Кобилкин - Мінприроди.

Міністерство транспорту очолить Євген Дітріх, а Минвостокразвития - губернатор Амурської області Олександр Козлов.

Також змінився керівник МНС: на місце Володимира Пучкова призначили Євгена Зиничева.

Главою створеного Міністерства освіти стала Ольга Васильєва, а міністром науки і вищої освіти призначили Михайла Котюкова.

Міністром цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій (колишнє Мінкомзв'язку) став керівник Аналітичного центру при уряді Костянтин Шкарпеток.

Силуанов в ранзі першого віце-прем'єра буде курирувати фінансово-економічний блок, Голікова - соцблок, Гордєєв - АПК, Козак - промисловість та енергетика, Мутко - будівництво, Борисов - ОПК, Голодець - культура і спорт, Акімов - цифрова економіка, транспорт і зв'язок.

Трутнєв буде повпредом в ДФО, а Чуйченко стане керівником апарату уряду.

7 травня, уряд Росії на чолі з Медведєвим пішов у відставку у зв'язку з початком нового президентського терміну Путіна. Тоді ж Путін вніс до Держдуми кандидатуру Медведєва на пост прем'єра, яку депутати підтримали.

Володимир Путін отримав посвідчення президента Росії ще 3 квітня. Згідно з остаточними підрахунками, Володимир Путін побив рекорд підтримки за весь час участі у виборах президента, набравши 76,69% (56 млн 430 тисяч 712 голосів). Друге місце зайняв кандидат від КПРФ Павло Грудінін, який набрав 11,77% (8 млн 659 тисяч 206 голосів), на третьому місці - Володимир Жириновський з 5,65% (4 млн 154 тисяч 985).

На початку березня 2017 року Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив розслідування про елітну нерухомість голови уряду РФ Дмитра Медведєва, яка була придбана корупційним шляхом. У розслідуванні йдеться, що Медведєв створив багаторівневу корупційну схему отримання хабарів від олігархів. В обслуговуванні схем прем'єр-міністра РФ задіяні тисячі людей, а його нерухомість охороняють державні спецслужби.

Фільм "Він вам не Дімон" вдарив у якусь важливу точку, від якої залежить російська політика. Це перший випадок такого ефекту численних викриттів Навального. Детальніше про наслідки розслідування для політичної кар'єри Медведєва читайте у матеріалі Олексія Їжака "Медведєв і порожнеча" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".