Путін прокоментував підсумки розслідування про російське втручання у вибори в США

09 квiтня 18:12

"Ми від початку говорили, що ось ця горезвісна комісія пана Мюллера нічого не знайде".

 

Президент Росії Володимир Путін прокоментував підсумки розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про російське втручання в американські президентські вибори і змову штабу Трампа з РФ словами "гора народила мишу". Про це повідомляє ТАСС.

"Ми від початку говорили, що ось ця горезвісна комісія пана Мюллера нічого не знайде, тому що краще за нас цього ніхто не знає", - сказав він під час дискусії на Арктичному форумі в Санкт-Петербурзі.

Путін сказав, що не був знайомий з Трампом раніше і жодної змови не було.

"Це повна маячня, розрахована виключно на внутрішню аудиторію і використовуваний у внутрішньополітичній боротьбі в самих США. Тому те, що вона [комісія] закінчить так, як "гора народила мишу", що називається, це було для нас зрозумілим заздалегідь. Я вам про це говорив", - заявив Путін.

Спецпрокурор Мюллер з 2017 року вів "російське розслідування". Він не знайшов змови Трампа або його команди з Росією під час президентських виборів 2016 року. Однак самі звинувачення в російському втручанні у вибори в його звіті були підтверджені. У звіті Мюллера йдеться про два доведені факти втручання Росії у вибори - за допомогою "фабрики тролів" близького до Путіна олігарха Пригожина і хакерів, які зламали за наказом РФ сервери Демократичної партії і опублікували через WikiLeaks пошту виборчого штабу Хілларі Клінтон.

Доповідь Мюллера буде опублікована протягом тижня.