Путін піде на новий термін з результатом 64% - соцопитування

10 жовтня 12:55

Половину жителів Росії поставило б у глухий кут відсутність Путіна серед кандидатів на президентських виборах.

 

Якщо б вибори на Росії відбулися найближчої неділі, то 64% опитаних з тих, хто був готовий голосувати, віддали б свій голос за Володимира Путіна, свідчать дані опитування "Левада-центру".

Рейтинг інших кандидатів знаходиться в межах статистичної похибки: провокатор і шовініст Володимир Жириновський – 2%, радянський комуніст Геннадій Зюганов – 2%, російський націоналіст Олексій Навальний – 1%.

Більше половини (55%) жителів Росії не змогли відповісти на питання, кого б вони хотіли бачити президентом країни, якщо Путін відмовиться брати участь у виборах. Найбільш часто в цьому випадку вони обирали кандидатури Дмитра Медведєва (8%) і Володимира Жириновського (6%).

Опитування було проведене "Левада-центром" 15 – 19 вересня 2017 року серед 1600 респондентів. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Володимир Путін вперше став президентом Росії в 2000 році. За даними опитування "Левада-центру", більшість громадян РФ (51%) згодні з думкою, що населення Росії вже втомилося чекати від Володимира Путіна якихось позитивних зрушень у своєму житті.

У серпні соціологи "Левада-центру" провели експеримент, результати якого показують, що 18% росіян готові проголосувати за вигаданого кандидата в президенти Андрія Семенова, знаючи про його підтримку з боку Путіна. Причому, з них 15% опитаних готові проголосувати за нього, нічого не чув про це особисто, відповідно, зовсім не знаючи цього кандидата.