Путін найближчим часом може зустрітися з Кім Чен Ином

01 червня 18:02

Така зустріч може відбутися, вона буде узгоджуватися через дипломатичні канали, заявив Дмитро Пєсков.

 

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков повідомив про те, що Володимир Путін найближчим часом може зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином. На уточнююче питання журналістів про те, чи може діалог очільників двох держав відбутися в Пекіні, Пєсков відповів негативно, передають "РИА Новости".

"Так, дійсно така зустріч може відбутися, її модальність і час далі узгоджуватимуться дипломатичними каналами", - зазначив прес-секретар Путіна.

Раніше перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабар висловлював думку, що глави РФ і КНДР можуть зустрітися на полях Східного економічного форуму. Він пройде у Владивостоці 11-13 вересня.

Напередодні зустріч з Кім Чен Ином провів очільник російського МЗС Сергій Лавров. Сторони обговорювали двостороннє співробітництво та ситуацію навколо Корейського півострова. Лідер КНДР запропонував відзначити 70-річчя встановлення дипломатичних відносин з РФ, організувавши спільний саміт з Путіним. Візит Лаврова пройшов на тлі підготовки Пхеньяна до саміту з США.

24 травня президент США Дональд Трамп відмінив зустріч з главою КНДР через "ворожі висловлювання" останнього. За словами Держсекретаря США Майка Помпео, Пхеньян протягом декількох днів ігнорував запити Вашингтона щодо підтвердження зустрічі в Сінгапурі.

Проте Кім Чен Ин заявив про твердий намір зустрітися з Трампом. Своєю чергою в Білому Домі повідомили про відновлення переговорів і 27 травня до столиці КНДР прибула група високопоставлених американських дипломатів для підготовки саміту.