Путін наказав військовим, розвідці і дипломатам стежити за ракетними розробками США

05 серпня 17:58

Росія почне розробляти свої ракети, якщо США начнуть виробляти системи, сказав Путін.

 

Президент Росії Володимир Путін після припинення дії Договору про ракети середньої і малої дальності наказав російським військовим, розвідці і дипломатам стежити за американськими ракетними розробками, повідомили в п'ятницю в Кремлі.

"Доручаю Міністерству оборони та Міністерству закордонних справ україни, Службі зовнішньої розвідки Росії уважно, ретельно спостерігати за подальшими кроками США по розробці, виробництву та розміщення ракет середньої і малої дальності", - йдеться в заяві Путіна, яку поширила його Адміністрація.

Він додав, що "в разі отримання достовірної інформації про те, що США завершили розробку і приступили до виробництва відповідних систем, Росія буде змушена приступити до повноформатної розробці аналогічних ракет".

При цьому Путін зазначив, що поки що "у Росії немає нових систем", країна буде "захищатися" ракетами повітряного базування "Х-101" і "Кинджал", морського базування "Калібр", а також перспективними комплексами, включаючи гіперзвукові системи типу "Циркон".

Нагадаємо, 2 серпня США заявили про вихід з договору про РСМД, заявивши, що Росія є відповідальною за припинення дії договору.

4 березня Путін підписав указ про припинення Росією виконання ДРСМД. 3 липня Росія офіційно припинила дію ДРСМД.

Детальніше про мотиви виходу США з Договору читайте у статті Олексія Їжака "Все ближче до ядерного раю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".