Путін надав чотирьом полкам російської армії назви українських міст

02 липня 13:32

Майже всі "перейменовані" підрозділи входять до складу дивізії, що дислокується біля кордонів України в Ростовській області РФ.

 

Президент Росії Володимир Путін надав низці частин і підрозділів Збройних сил РФ назви українських міст. Згідно з указами Путіна, опублікованими у понеділок, 2 липня, нові назви отримали три танкових полки (6, 68 і 163) і один зенітний ракетний (933).

Так, 6-й танковий полк отримав найменування "гвардійський Львівський", 68-й – "гвардійський Житомирсько-Берлінський", а 163-й гвардійський Ніжинський". А 933-й зенітний полк отримав найменування "Верхньодніпровського".

При цьому обласні центри Львів і Житомир, а також Ніжин (Чернігівська область) і Верхньодніпровськ (Дніпропетровська область) є українськими містами.

Зазначимо, 68 і 163 танкові полки, а також 933 зенітно-ракетний полк, входять до складу 150-ї мотострілецької дивізії ЮВО ЗС Росії, що дислокується в Ростовській області на кордоні з Україною. Раніше неодноразово повідомлялося про те, РФ стягує до кордону з Україною війська і техніку, якими активно укомплектовує 150-у дивізію (створена у 2016 році).

В указах президента РФ необхідність надання підрозділам Збройних сил нових назв аргументована "збереженням славних військових історичних традицій". Як повідомляє російське видання РБК, назви українських міст у найменуваннях підрозділів вказані "в пам'ять про участь військових частин у визволенні цих міст" у роки Другої світової війни.

Раніше Володимир Путін під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі заявив про те, що дочка князя Ярослава Мудрого Анна була "русской".

Після цієї заяви Путіна американські та британські ЗМІ повідомили про обмін іронічними коментарями офіційних сторінок України та Росії у Twitter.

Детальніше про привласнення Росією української історії читайте в матеріалі Федора Баландіна "Анна Ярославна, президент Макрон та інші офіційні особи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".