Путін і Обама в Парижі не приховували взаємну відразу – The Times

01 грудня 14:33

Президентів Росії і США за спільним столом світових лідерів посадили на відстані один від одного.

 

Відчутно повіяло холодом, коли президенти США і Росії почали свою 30-хвилинну зустріч на кліматичному саміті ООН в Парижі.

"Співрозмовники, кожен рух яких висловлював взаємну антипатію, ввічливо висловили свої позиції щодо врегулювання конфліктів у Сирії і в Україні", - пише на сторінках The Times оглядач Чарльз Бремнер.

Барак Обама під час розмови з Володимиром Путіним вкотре наполягав на тому, що президент Сирії Башар Асад повинен піти у відставку, а проросійські терористи на Сході України повинні повною мірою виконати умови Мінських домовленостей.

Російського і американського лідерів тримали на дистанції, коли глави держав зібралися за "високим столом" на саміті в Парижі. Вони опинилися на значній відстані один від одного. Путін і Обама сиділи з того ж боку, що і президент Франції Фрасуа Оланд, але між ними були ще чотири сусіди.

"Обама не приховував своєї люті через кампанію Путіна, в рамках якої США зображують як імперіалістичну державу, а російський президент був роздратований спробами Вашингтона викинути Москву зі світових форумів", - йдеться в статті.

Раніше також між США і Росією виник конфлікт через військову операцію Росії в Сирії. Президент Барак Обама рекомендував Росії боротися з ІДІЛ, а не захищати Асада. При цьому Обама розрахову, що Росія протягом декількох тижнів прийме стратегічне рішення, щоб приєднатися до широкої кампанії проти ІДІЛ.