Провокації з боку КНДР можуть зіпсувати проведення зимових Олімпійських ігор-2018

30 листопада 16:20

Проведення Олімпіади може збігтися з навчаннями Південної Кореї і США, проти яких виступає Пхеньян.

 

Провокаційні дії Пхеньяну можуть зіпсувати святкову атмосферу зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані в 2018 році, заявив міністр у справах об'єднання Південної Кореї Чхо Мен Ген у четвер, повідомляє "Інтерфакс" РФ, посилаючись на південнокорейські ЗМІ.

"Якщо Північна Корея піде на провокаційні дії в той час, як будуть наближатися Олімпійські ігри, то вона завдасть смертельного удару по Олімпіаді", - сказав Чхо Мен Ген. Дуже важливо, щоб вони пройшли в спокійній атмосфері, зазначив він.

Крім того, південнокорейський міністр висловив стурбованість у зв'язку з тим, що проведення Олімпіади може збігтися з щорічними військовими навчаннями Південної Кореї і США. А проти цього рішуче виступає Пхеньян.

"Зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані і військові навчання Південної Кореї і США можуть співпасти, і важливим завданням є врегулювання цього питання", - зазначив міністр.

XXIII Зимові Олімпійські ігри мають пройти з 9 по 25 лютого 2018 року, а зимові Паралімпійські ігри - з 9 по 18 березня 2018 року.

Як повідомлялося раніше, КНДР в середу вранці, 29 листопада, за місцевим часом запустила балістичну ракету з околиць Пхеньяну.

За даними американської військової розвідки, за 50 хвилин ракета пролетіла близько 1000 км, перш ніж впасти в Японському морі.

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що якщо США вступлять у війну з КНДР, то диктаторський режим, який сьогодні є у Північній Кореї, буде повністю знищений.