Проти Марін Ле Пен завели справу за фотографій жертв ІД

17 грудня 10:06

Розслідування проводиться за фактом розповсюдження фотографій, які містять насильство".

 

Прокуратура Нантера під Парижем почала розслідування відносно лідера ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен у зв'язку з фотографією обезголовлених жертв терористичного угрупування "Ісламська держава", опублікованій на її акаунті Twitter, повідомляє Deutsche Welle.

Всього Ле Пен опублікувала фотографії трьох ймовірних жертв бойовиків. На одній з фотографій зображений обезголовлений труп разом з відрізаною головою, на іншій - бранець у клітці, якого спалюють живцем, а на третій - чоловік, якого тисне танк. Лідер "НФ" постачила ці фото підписом: "Ось ЦЕ - ІД". Таким чином Ле Пен відреагувала на слова відомого журналіста Жан-Жака Бурда, який в одному з інтерв'ю провів паралелі між ІД і НФ.

У прокуратурі відзначають, що розслідування проводиться за фактом розповсюдження фотографій, які містять насильство". Аналогічну справу порушено проти депутата від "Національного фронту" Жильбера Коллара.

Батьки страченого бойовиками ІД в Сирії американського журналіста Джеймса Фоулі висловили глибоке обурення з приводу публікації в Twitter фотографії із зображенням обезголовленого трупа їхнього сина і зажадали негайно видалити її. Марін Ле Пен, однак, поки не прибрала скандальні знімки зі свого облікового запису.

Раніше в інтерв'ю Rzeczpospolita Ле Пен звинуватила ЄС в розв'язанні війни в Україні. Під час розмови з журналістами, вона назвала Францію "хворою країною", в якій зростає державний борг і безробіття. Але у всіх цих бідах вона вважає винним Євросоюз, який за її ловами не повинен був розширюватися, створювати євро і перейматися економічними проблемами Греції, Іспанії, Італії і Португалії.

Західна преса неодноразово писала про зв'язки Марін Ле Пен і її партії з Кремлем. Зокрема, видання Le Monde писало, що Росія заплатила Ле Пен за визнання "референдуму" в Криму. Раніше онлайн-видання "Mediapart" опублікувало розслідування, в якому йшлося, що "Національний фронт" Марін Ле Пен отримав від російського банку велику суму на політичну кампанію у Франції.