Прокремлівські байкери здійснять ще одну спробу мотопробігу по Європі

29 березня 17:19

"Цілями" путінських мотоциклістів у Європі стануть Австрія, Польща, Словаччина, Чехія та Німеччина.

 

На травневі свята відомий своєю націоналістичною риторикою російський байкерський клуб "Нічні вовки" планує здійснити ще одну спробу мотопробігу від Москви до Берліна, повідомив журналістам президент мотоклубу Олександр Залдостанов.

"Після успішного марш-кидка в минулому році ми хочемо повторити його і в цьому... Можливо, в майбутньому це взагалі стане традицією - зустріч Дня Перемоги на колесах, на мотоциклах", - цитують заяву байкера російські ЗМІ.

Старт мотоколони намічено на 29 квітня. Маршрут її руху повинен охопити територію РФ, Білорусі, Польщі, Словаччини, Австрії, Чехії, та ФРН. Завершитись поїздка повинна 9 травня, у німецькій столиці.

Як зазначив Залдостанов, новий мотопробіг повинен стати більш масштабним, ніж торішній. Сам він, при цьому, відправитись у подорож не зможе, оскільки на нього накладено західні санкції.

Головний радник департаменту МЗС РФ з гуманітарного співробітництва та прав людини Сергій Морозов, в свою чергу, зазначив, що Росія своєчасно поінформувала про ініціативу ті країни, які були обрані "Нічними вовками" для здійснення пробігу, однак зазначив, що в минулому році це не допомогло уникнути негативної реакції західних урядів. Зокрема – Польщі та Німеччини.

Байкерський клуб "Нічні вовки", до якого прихильно ставиться російський президент Володимир Путін, відомий своєю активною пропагандою ідей Кремля. 25 квітня 2015 року байкери, як і планували, почали мотопробіг по маршруту Москва-Берлін, незважаючи на відмову польських властей пропускати колону. Після того, як польські прикордонники не впустили в свою країну російських байкерів, "Нічні вовки" повернулися в Білорусь.