Принц Гаррі і Меган Маркл втратили статус членів королівської сім'ї

31 березня 13:45

Подружжя опублікували прощальне послання в своєму Instagram.

 

Британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл 31 березня офіційно склали з себе повноваження членів королівської сім'ї. Прощальне послання спільноті було опубліковано в офіційному акаунті герцога і герцогині Сассекских в Instagram.

"Оскільки ми всі знаходимо роль, яку ми повинні грати в цьому глобальному зрушення та зміні звичок, ми зосереджуємо увагу на цьому новому розділі, щоб зрозуміти, яким чином ми можемо внести свій найбільший внесок... Дякуємо співтовариству за підтримку, натхнення і загальну прихильність добру в світі. Ми з нетерпінням чекаємо швидкого з'єднання з вами. Ви були прекрасні! А до того моменту, будь ласка, піклуйтеся про себе і одне одного", - йдеться в повідомленні.

Принц Гаррі і Меган Маркл збережуть свої титули, але не зможуть ними користуватися. Гаррі, як і раніше залишається шостим у черзі на британський престол, а його син Арчі – сьомим.

Нагадаємо, 8 січня принц Гаррі і Меган Маркл повідомили про рішення залишити королівську сім'ю. Подружжя збирається відмовитися від довічного утримання за рахунок бюджету Корони, самостійно забезпечувати себе, жити як в Британії, так і у Північній Америці, а також заснувати власну благодійну організацію. Своє рішення герцог і герцогиня Сассекські не обговорювали ні з Єлизаветою II, ні з іншими старшими членами королівської сім'ї.

6 травня минулого року у британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл народився син. Герцог і герцогиня Сассекські назвали первістка Арчі.

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл відбулося 19 травня 2018 року у Віндзорському замку.