Прихильники незалежності Каталонії хочуть подати позов проти уряду Іспанії

26 сiчня 15:16

Їм не подобається те, що Мадрид не хоче бачити Пучдемона на чолі женералітету.

 

Партії, які підтримують незалежність Каталонії, готують судовий позов проти уряду Іспанії через те, що він хоче заблокувати затвердження в каталонському парламенті кандидатури Карлеса Пучдемона головою женералітету, повідомив депутат парламенту Каталонії Жозеп Руль, повідомляє радіостанція Cadena Ser.

"Ми працюємо над можливістю подати кримінальний позов проти Ради міністрів на підставі 498 статті кримінального кодексу, що стосується використання сили, залякування або загроз, які перешкоджають представникам влади нормально виконувати свої обов'язки", - заявив він в інтерв'ю радіостанції.

Він також додав, що якщо уряд Іспанії все ж звернеться до КС, то прихильники незалежності оскаржать цей позов.

За останньою інформацією в уряді Іспанії в п'ятницю таки вирішили подасть позов у Конституційний суд країни у зв'язку з висуненням Карлеса Пучдемона, що перебуває в Бельгії, кандидатом на посаду голови женералітету Каталонії.

Раніше, віце-прем'єр, міністр територіального управління Сорайя Саєнс де Сантамарія підтвердила , що іспанський уряд звернувся до консультативної Державної Ради для одержання висновку з приводу висунення Пучдемона на пост глави Каталонії. Державна рада заявив про те, що юридичних підстав для такого позову немає. Щоправда, висновок носить рекомендаційний характер.