Прихильники Гуайдо взяли під контроль три венесуельські дипоб'єкти в США

19 березня 11:11

У Мадуро назвали події "насильницькою та незаконною окупацією".

 

Прихильники лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо взяли під контроль три дипломатичних об'єкта країни у Сполучених Штатах. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на тимчасового повіреного Гуайдо у справах Венесуели в США Карлоса Веккіо.

Він розповів, що опозиція отримала контроль над двома будівлями, що належать міністерству оборони Венесуели у Вашингтоні, і однією консульською будівлею в Нью-Йорку. Опозиція також розраховує отримати контроль над посольством Венесуели у Вашингтоні "в найближчі дні".

"Ми повертаємо і захищаємо активи венесуельського народу, щоб не дозволити режиму узурпатора продовжити красти і знищувати його, як це було останні 20 років", - сказав Веккіо.

Міністр закордонних справ Венесуели в уряді Ніколаса Мадуро Хорхе Арреаза назвав події "насильницькою та незаконною окупацією". У Мадуро оцінили цю акцію як "надзвичайно серйозне порушення міжнародних зобов'язань уряду США".

Представник Держдепартаменту США підтвердив, що адміністрація США підтримала цей крок.

Політична криза у Венесуелі загострилася після того, як Хуан Гуайдо, який очолює опозиційні Національні збори, оголосив себе тимчасовим президентом в січні. США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів.

Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Андрія Каракуца "Траєкторія Венесуели" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".