Прихильник Трампа в Конгресі закликав його не хвалити північнокорейського диктатора Кіма

06 лютого 17:47

За три тижні Трамп зустрічається з Кімом у В'єтнамі.

 

Член Палати представників Конгресу США Адам Кінзінджер в середу закликав президента Сполучених Штатів Дональда Трампа перестати хвалити лідера Північної Кореї Кім Чен Ина після того, як глава Білого дому оголосив про нову зустріч з північнокорейським диктатором.

"Ми можемо перестати хвалити Кім Чен Ина. Давайте зрозуміємо, що коли у нас йдуть військові навчання, ми присутні в Південній Кореї - саме так ви змушуєте ворогів вести переговори... Ви примушуєте їх до діалогу, маючи там палицю, і це те, що нам потрібно", - заявив Кінзінджер в коментарі CNN.

Зазначимо, що Киізінджер є ветераном ВПС США і членом Комітету у закордонних справах Палати представників.

Перед цим Трамп офіційно оголосив перед Конгресом дату і місце зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином - другий саміт пройде у В'єтнамі 27-28 лютого.

Нагадаємо, 12 червня минулого року в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".