Президентка Грузії перериває візит до Білорусі і повертається в Тбілісі

21 червня 13:06

У Грузії поліція розігнала мітинг опозиції. Постраждали 240 осіб.

 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі перервала свій офіційний візит в Білорусь і повертається в Тбілісі, де напередодні у зіткненнях з протестувальників з поліцією постраждали 240 осіб, розповіли в Адміністрації президентки виданню IPN.

Зурабішвілі сьогодні повернеться до Грузії. У Мінську вона повинна була взяти участь у церемонії відкриття других Європейських ігор.

Читайте також: У Грузії під час розгону мітингу опозиції постраждали 240 людей

Протести в Тбілісі почалися увечері 20 червня під час засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я в будівлі грузинського парламенту. Депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов зайняв крісло спікера і почав виступ російською мовою. Опозиційні депутати заблокували проведення засідання, а біля будівлі парламенту стали збиратися обурені громадяни. Пізніше протестувальники навіть пішли на штурм парламенту держави.

Під час зіткнень поліція використала спецзасоби. Поліцейські використовували сльозогінний газ, протестувальники кидали в них пляшки і забирали щити.

Вранці 21 червня після декількох годин сутичок грузинська поліція завершила розгін протестувальників. Однак лідери опозиції анонсували нову демонстрацію.

Міністерство внутрішніх справ Грузії охарактеризувало протести опозиції біля будівлі грузинського парламенту, як спробу масового перевороту і визнало, що вони вийшли за межі мирних, придбавши насильницький і злочинний характер.