Президенти Словаччини і Польщі підтримали проєвропейські наміри України

15 липня 21:36

Президенти домовилися підтримувати Україну.

 

Президент Польщі Анджей Дуда і Словаччини Зузана Чапутова на зустрічі у Варшаві у понеділок висловили спільну підтримку суверенітету України та її прагнень до ЄС і НАТО. Про це інформує Польське радіо.

У ході зустрічі президенти також обговорили політику безпеки ЄС, захист навколишнього середовища і клімату, а також зміни в польській системі правосуддя.

Президент Польщі також повідомив, що під час зустрічі з президентом Словаччини обговорив тему безпеки, а також ситуацію в Україні. Зокрема, він висловив задоволення, що їх думки зі словацьким колегою збігаються.

"Ми обоє переконані, що потрібно підтримувати Україну в її зусиллях щодо стабільності, щоб зберегти повний суверенітет, повну незалежність, а отже для завершення також окупації Донбасу, Луганської області та Криму, але, насамперед, щоб були реалізовані реформи і проєвропейські наміри України. Дуже важливо, щоб Україна у всіх сенсах наближалася до держав ЄС та євроатлантичної спільноти", - підкреслив Дуда.

Раніше президент Польщі попросив у президента Володимира Зеленського дозволу на ексгумацію тіл польських жертв на Волині.