Президент ЄС звинуватив Росію в причетності до поставок зброї бойовикам на сході України

15 червня 12:44

Росія несе всю відповідальність за негайне припинення підтримки бойовиків.

 

Президент Ради Європейського Союзу Херман ван Ромпей вважає Росію причетною до постачань озброєнь сепаратистам у східній Україні. Про це йдеться в його заяві.

Зокрема Ван Ромпей висловив свої щирі співчуття українському народу і уряду після загибелі 49 осіб, які були на борту збитого військово-транспортного літака Іл-76 Збройних сил України.

Президент Ради ЄС підкреслив, що в той час, як легітимна сила завжди повинна використовуватися стримано, "немає ніяких сумнівів, що український уряд має зобов'язання і відповідальність для відновлення порядку в межах своїх кордонів".

"Також немає жодних сумнівів, що озброєні бойовики, тероризували громадян України, користуються зовнішньою підтримкою, включаючи постачання озброєнь і підкріплень допомогою іноземних бойовиків. Росія, як сусідня держава, несе всю відповідальність за негайне припинення зовнішньої підтримки бойовиків і їхніх пересувань через її кордон", - сказав Ван Ромпей.

Таким чином, він зазначив, що будь-яке інше поведінку і громадська двозначність щодо того, що відбувається в Україні, є несумісним з міжнародними зобов'язаннями Росії перед Організацією з безпеки і співробітництва в Європі та організації Об'єднаних Націй.

Як повідомлялося, 14 червня військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Іл-76 при заході на посадку на аеродром Луганськ був підбитий терористами. На борту літака, крім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. !zn

Читайте також:

НАТО оприлюднило докази присутності російських танків на Донбасі

Підтверджена приналежність системи "Град" під Добропольем російської армії

Керрі закликав Росію припинити постачання озброєнь українським сепаратистам