Президент Філіппін дозволив громадянам стріляти в корупціонерів

13 вересня 20:29

На думку Дутерте, чиновників, які вимагають хабарі, громадяни мають право побити або підстрелити. Вбивати їх не можна, але поранити дозволено.

 

На Філіппінах президент країни Родріго Дутерте публічно дозволив громадянам стріляти у чиновників-корупціонерів і пообіцяв таким "стрільцям" захист від кримінального переслідування, передає Manila Bulletin із посиланням на промову Дутерте під час публічного виступу на відкритті урядового центру в Батанзі.

При цьому Дутерте підкреслив, що чиновників можна бити, поранити, але не вбивати.

"Якщо ви платите податки, збори, мита і так далі, а ці дурні вимагають хабар, бийте їх. Якщо у вас є зброя, ви можете вистрілити в них. Але не вбивайте їх, тому що інакше ви можете не отримати помилування", – заявив він.

При цьому Дутерте пообіцяв таким "стрільцям" захист від кримінального переслідування, але додав, що їх все одно покарають. Щоправда, тілесно.

"Вас не посадять до в'язниці. Ви отримаєте лише випробувальний термін. Якщо ви підстрелите дурного злодія, я захищу вас", – запевнив він.

Нагадаємо, Родріго Дутерте оголосив війну проти наркотиків після вступу на посаду. Як пишуть ЗМІ, епатажний політик, якого відразу назвали "другим Трампом", заявив про початок справжньої війни проти наркотиків і наркоторговців. Останніх, новий президент наказав банально вбивати. З того моменту кількість жертв в країні обчислюється тисячами, поліція проводить постійні антинаркотичні рейди, під час яких відбуваються арешти і вбивства. Відомо про секретні загони філіппінських правоохоронців, яким наказано без суду убивати підозрюваних у наркоторгівлі.