Президент Бразилії вважає епідемію коронавірусу "вигадкою"

25 березня 07:34

Болсонару хоче відмінити карантин в країні.

 

Президент Бразилії Жаїр Болсонару закликав до скасування карантину. Світову пандемію коронавірусу він назвав "невеликим грип", для якого не потрібні карантинні заходи, пише DW.

Попри зараження свого прес-секретаря, президент у своєму зверненні до нації у вівторок, 24 березня, закликав мера Ріо-де-Жанейро і губернатора Сан-Паулу "повернутися до нормальності" і покінчити з карантинними заходами.

"У групі ризику люди за шістдесят. Навіщо закривати школи?" – обурився Болсонару.

Голова Бразилії розкритикував ЗМІ за поширення паніки і заявив, що регіональні влади повинні покінчити з концепцією "випаленої землі", як він називає введені проти епідемії заходи.

На цей момент число інфікованих в Бразилії становить близько 2,2 тисячі осіб в усіх 26 штатах і столичному Федеральному окрузі. 46 хворих померли. Карантин був введений в Ріо-де-Жанейро 21 березня.

Раніше суперечливі заяви Болсонару викликали протести по всій Бразилії. Бразильці впевнені, що президент значно применшує епідемію. Його сумнівні твердження щодо ситуації з коронавірусом в Бразилії викликали гнів громадян, які спричинили п'ять нічних протестів і різке падіння рейтингу президента.

З початку протестних акцій в Бразилії, громадяни вимагають відставку Жаїра Болсонару з поста президента. Главу держави звинувачують в невчасної реакції на епідемію. З-за наслідків епідемії бразильський реал рекордно впав стосовно долара США на 10% звалився головний індекс Фондової Біржі Сан-Паулу, величезні збитки понесла авіакомпанія ABEAR.