Президент Бразилії відмовився від допомоги G7 у боротьбі з пожежами в Амазонії

27 серпня 03:45

За словами Болсонару, пропозиція G7 нібито свідчить те, що до Бразилії ставляться як до "колонії або нічийної землі".

 

Бразилія відмовляється приймати фінансову та логістичну допомогу держав-членів "Великої сімки", яку ті хотіли надати країні для боротьби з масштабними лісовими пожежами, що охопили Амазонію, заявив президент Бразилії Жаір Болсонару, передає "Радіо Свобода".

За словами Болсонару, пропозиція G7 нібито свідчить те, що до Бразилії ставляться як до "колонії або нічийної землі", крім того, на його думку, надання допомоги у гасінні пожеж є замаскованою спробою втручання до суверенітету країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на саміті G7 у Франції відбудуться екстрені переговори через масштабні лісові пожежі у бразильській Амазонії. Питання пожеж було внесено до порядку денного за ініціативою президента Франції Еммануеля Макрона.

22 серпня Бразильський Державний космічний центр INPE відзвітував про рекордне зростання кількості вогнищ загоряння у бразильських дощових лісах. З початку цього року агентство зареєструвало понад 70 тис. вогнищ займання, а з четверга минулого тижня супутники помітили 9507 нових пожеж. Це на 83% більше, ніж минулого року, заявили в агентстві. Більшість вогнищ знаходиться у районі басейну Амазонки.