Прем'єра Британії Джонсона помістили в реанімацію

06 квiтня 23:07

Стан британського прем'єра, зараженого COVID-19, різко погіршився в понеділок.

 

Стан прем'єр-міністра Бориса Джонсона погіршився з тих пір, як він був госпіталізований з постійними симптомами COVID-19, і він був переведений в реанімацію, - йдеться в заяві його офісу на Даунінг-стріт у понеділок.

"Протягом цього дня стан прем'єр-міністра погіршився, і за порадою його медичної бригади він був переведений у відділення інтенсивної терапії лікарні. Прем'єр-міністр попросив міністра закордонних справ Домініка Раабе, який є першим державним секретарем, замінити його у випадку необхідності", передає Reuters.

Британська конституція не дає чіткої відповіді на питання, яке зараз хвилює багатьох британців: що відбудеться, якщо прем'єр-міністр Борис Джонсон, не зможе продовжувати керувати.

У неділю Джонсон був поміщений в лікарню, що, за словами його офісу, було "запобіжним заходом" після позитивного результату тесту на COVID-19 10 днів тому і все ще страждає від високої температури. Він залишається відповідальним за уряд, сказав його офіс. Джонсон показав позитивний результат на вірус 26 березня.

Читайте також: Британія може переломити ситуацію з коронавірусом протягом 12 тижнів – прем'єр

Раніше повідомлялося про те, що в Італії від коронавірусу помер відомий дизайнер взуття. Також від ускладнень померла мати головного тренера "Манчестер Сіті" Хосепа Гвардіоли Долорс Сала Карріо.