Прем'єр Вірменії Пашинян оголосив про відставку

11 жовтня 11:39

Дострокові парламентські вибори повинні відбутися 9 або 10 грудня.

 

В інтерв'ю France24 прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про те, що він піде у відставку 15 жовтня або раніше, проклавши шлях до швидких парламентських виборів. Вірмени оберуть нове скликання парламенту в середині грудня.

"Дострокові вибори повинні відбутися 9 або 10 грудня, додайте або відніміть день. Це буде в той період часу, тому я повинен буду подати у відставку до 16 жовтня", - сказав Пашинян.

Колишній лідер вірменської опозиції Пашинян став прем'єром в травні після того, як Республіканська партія була повалена протягом декількох тижнів масовими протестами проти корупції і кумівства.

Пашинян на посаді глави уряду представив нову урядову програму і пообіцяв провести дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, 23 квітня колишній президент Вірменії Серж Саргсян під тиском масових вуличних протестів подав у відставку з посади прем'єр-міністра через кілька днів послен призначення. Саргсян був президентом Вірменії 10 років. Перед закінченням його президентських повноважень Конституцію Вірменії було змінено, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки голови уряду.

Новим прем'єр-міністром країни став опозиційний депутат, лідер вуличних протестів Нікол Пашинян.

Детальніше про ситуацію у Вірменії читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Вірменська вулиця і "двір" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".