Прем'єр-міністру Ізраїлю можуть висунути звинувачення в корупції

14 лютого 06:55

Таку рекомендацію генпрокурору дала ізраїльська поліція.

 

У вівторок, 13 лютого, ізраїльська поліція заявила про те, що рекомендувала генпрокурору країни висунути звинувачення прем'єр-міністру Беньяміну Нетаньяху за хабарництво, шахрайство та порушення громадської довіри, повідомляє "Радіо Свобода".

Правоохоронці повідомили про розслідування, яке вони проводять щодо очільника уряду. Його звинувачують в отриманні разом із дружиною дорогих подарунків від багатих прихильників. Вартість їх оцінюють у десятки тисяч доларів.

Також поліція розслідує справу щодо намагання Нетаньяху укласти таємну угоду з видавцем провідної газети Yediot Aharonot задля вигідного висвітлення на сторінках друкованого видання.

Зі свого боку, прем'єр відкидає будь-які звинувачення.

Додамо, що ізраїльська поліція може лише рекомендувати висунути звинувачення проти вископосадовця, остаточне рішення за генеральним прокурором. Також, за словами міністра юстиції Айлета Шакеда, Нетаньяху, який загалом уже 12 років очолює уряд, не зобов'язаний іти у відставку після пред'явлення звинувачення у вчиненні злочину.

Наприкінці минулого року ООН оприлюднила дослідження, згідно з яким щорічний обсяг хабарів на планеті оцінюється в 1 трлн доларів. При цьому світова економіка втрачає ще 2,6 трлн доларів у зв'язку з корупційною діяльністю.