Представник США в НАТО уточнила заяву про знищення російських ракет

03 жовтня 19:00

За словами Хатчисон, про превентивний удар по території Росії мова не йде.

 

Посол США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон уточнила свою заяву про знищення російських крилатих ракет, створених в обхід Договору про знищення ракет середньої і малої дальності. Дипломат підкреслила, що Сполучені Штати не розглядаю можливість превентивного удару по території РФ. За її словами, США залишають за собою право також нарощувати військову міць для захисту себе і своїх союзників, передає Reuters.

"Я не маю на увазі превентивний удар... Росія повинна повернутися до виконання Договору, або ми відповідатимемо її можливостям, щоб захистити інтереси США і НАТО. Нинішня ситуація неприпустима", - пояснила дипломат.

Як повідомлялося, після декількох років заперечення Росія нещодавно визнала існування нової ракетної системи під назвою 9M729. Вона дозволяє нанести удар по Європі у найкоротші терміни.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що дії Кремля ставлять під загрозу Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, підписаний США та СРСР у 1987 році.

Посол США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон повідомила про готовність Сполучених Штатів знищити російські крилаті ракети.

"Ми розглянемо можливість знищити ракету, яка загрожує будь-якій з країн-союзників", - запевнила дипломат у ході брифінгу 2 жовтня.