Пожежа в Лондоні: головне

14 червня 14:50

DT.UA з'ясувало основні обставини лондонської пожежі.

 

У західній частині Лондона вночі 14 червня загорілася 27-поверхова висотка, яку рятувальники продовжують гасити вже протягом більш ніж 10 годин. На поточний момент відомо про більш ніж 64 постраждалих і шістьох загиблих. DT.UA з'ясувало основні обставини лондонського пожежі.

Що сталося?

О першій ночі за лондонським часом (3:00 за Києвом) в рятувальну службу Лондона надійшло повідомлення про пожежу в 27-поверховому будинку Grenfell Tower на північному заході міста. Вогонь поширився практично по всьому будинку, горіли поверхи від другого до 24.

Під час початку пожежі в будинку було близько 600 чоловік в 120 квартирах. Відразу після початку пожежі багато жителів встигли покинути свої квартири, однак частина залишилася замкнутими осередками вогню. Найгірша ситуація виявилася на верхніх поверхах, де багато хто не зміг покинути квартири. Жителі відзначають, що пожежна сигналізація в будинку не звучала зовсім.

Рятувальники та медики

Після дзвінка в рятувальні служби на місце катастрофи виїхали 14 автомобілів пожежної служби, а також 20 карет швидкої допомоги. Над боротьбою з вогнем працювали дві сотні пожежників з 45 одиницями спецтехніки.

The #fire is now to spread the other side. Ash falling in front of my window down. #GrenfellTower #Kensington #london #PrayersForGrenfell pic.twitter.com/Zbg5eTJttf

- ✯ Natalie ✯ (@Natalie_Oxford) 14 червня 2017 р.

Співробітники рятувальних служб проводять евакуацію людей зі своїх квартир, однак поки невідомо всіх жителів забрали з будівлі будинку. Боротьба з пожежею триває вже близько десяти годин.

Жертви

Постраждалих під час пожежі медики забрали в п'ять міських клінік, тому дані про кількість жертв поки уточнюються. Ідентифікація жертв ускладнюється тим, що невідомо, чи всі жителі були евакуйовані з палаючого будинку.

На даний момент влада Лондона говорить про близько 64 постраждалих під час пожежі. Двадцять з них перебувають у критичному стані. Служби повідомляли про загиблих, пізніше уточнивши, що загинуло шість осіб.

Причина пожежі

На даний момент правоохоронні органи не коментують причину пожежі, проте місцеві ЗМІ зазначають, що про проблеми пожежної безпеки будинку обговорювалася і раніше. У 2012 році відзначали, що протипожежну систему не перевіряли вже 4 роки, а в 2013 році говорили про відсутність адекватного плану евакуації в будинку.