Потужний землетрус магнітудою 5,3 зафіксовано на Криті

11 грудня 11:02

Інформації про пошкодження чи поранених поки немає.

 

Біля острова Крит стався сильний землетрус магнітудою 5,3. Подія відбулася о 23.59 у вівторок, 10 грудня, повідомляє Ekathimerini з посиланням на Афінський інститут геодинаміки.

"Потужний землетрус у морі стався біля грецького південного острова Крит. Нині немає інформації про постраждалих або завданої шкоди", - йдеться у повідомленні.

Осередок землетрусу зафіксований на глибині 27,1 км, епіцентр знаходився в 75 км від міста Агіос Ніколаос.

Раніше повідомлялося, що 27 листопада на острові Крит стався потужний землетрус магнітудою 6,1. Осередок землетрусу залягав на глибині 55 км, епіцентр знаходився в 270 км від Афін.

Землетрус в Албанії стався 26 листопада в 05:54 ранку за київським часом, епіцентр поштовхів залягав на глибині близько 10 км, 10 км до північно-заходу від Шиджака - між Дурресом і столицею Тираною.

Напередодні землетрус магнітудою 5,2 стався на південному заході Китаю в Гуансі-Чжуанському автономному районі. В результаті землетрусу загинула одна людина.

Повідомлялося, що біля берегів Індонезії стався потужний землетрус магнітудою 7,4. Підземні поштовхи були зафіксовані недалеко від міста Манадо. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 133 кілометрах на північний захід від міста Тернате на глибині 62 кілометра.

Раніше на Філіппінах на острові Мінданао стався землетрус. Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр оцінив його магнітуду в 6,5, а геологічна служба США в 6,4.