Потужний вибух прогримів на хімзаводі в Китаї

22 серпня 20:31

Місцева влада почала евакуацію мешканців в районі вибуху.

 

22 серпня потужний вибух прогримів на хімічному заводі на сході Китаю. Після вибуху почалася сильна пожежа. Даних про жертви і постраждалих поки немає.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, вибух стався близько дев'ятої вечора за місцевим часом поблизу міста Зібо в повіті Хуаньтай провінції Шаньдунь.

За повідомленнями інформагентств, влада почала евакуацію жителів району. На місце події прибули рятувальники. Ведеться розслідування причин інциденту.

Раніше повідомлялося, що 12 серпня у Китаї сталися два потужних вибухи з інтервалом приблизно в 30 секунд. За даними Китайського сейсмічного агентства, потужність першого вибуху дорівнювала 3 тоннам в тротиловому еквіваленті, другого – 21 тонні

Причиною вибуху могла стати детонація контейнерів з вибуховими речовинами і цистерн з пальним у вантажному терміналі міського порту. При цьому офіційної інформації на цей рахунок поки немає. На опублікованих в інтернет відеозаписах видно, що вибух супроводжувався яскравим спалахом, а вогняний стовп зметнувся на десятки метрів.

У суботу вранці, 15 серпня, в районі складу знову були чутні вибухи і видно новий осередок займання.

За останніми даними, в результаті вибухів загинули 114 людей, 57 числяться зниклими без вести. Ще майже 700 людей залишаються в лікарнях.