Посольство РФ у США опублікувало свою доповідь у відповідь на звіт Мюллера

20 квiтня 11:58

Росіяни називають обвинувачення безпідставними, продовжують говорити про "русофобію".

 

Посольство Російської Федерації в США оприлюднило доповідь "про русофобію" у відповідь на публікацію звіту спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо російського втручання в американські вибори. У цій доповіді є посилання на статті про втручання РФ. Теми документа складаються з двох частин, які назвали "Приклади істерії" та "Реальність".

У доповіді росіяни скаржаться на тисячі "антиросійських публікацій" у великих виданнях США, називаючи їх фейком. Також стверджується, що розслідування Мюллера "не довело" втручання Росії у вибори та змову з командою Дональда Трампа, пише "Медуза".

У березні стало відомо, що Мюллер завершив розслідування "російської справи". Спецпрокурор прийшов до висновку, що Росія втручалася у вибори президента США 2016 року, і Трамп отримав від цього вигоду, але в змові з Росією не перебував.

18 квітня Мін'юст США опублікував повну версію доповіді Мюллера. У документі майже 450 сторінок, деякі з яких приховані з міркувань секретності - зокрема, в тій частині, де описані конкретні приклади втручання РФ у вибори президента США. Детальніше про повний звіт Мюллера читайте в матеріалі DT.UA "Звіт Мюллера щодо "Раша-гейту": головне".