Порошенко сподівається на "серйозний стимул" від Обами для Путіна

28 вересня 12:00

Український президент вважає, що зустріч американського і російського лідерів посприяє врегулюванню конфлікту на Донбасі.

 

Президент України Петро Порошенко, який перебуває з робочим візитом у Нью-Йорку для участі в роботі Генеральної Асамблеї ООН, дав інтерв'ю виданню Associated Press, в якому висловися з приводу перспектив реалізації мінських домовленостей.

У ньому він зазначив, що запланована на сьогодні зустріч президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна буде присвячена також і обговорення питань безпеки у світі, зокрема збройного конфлікту на Донбасі.

На думку Порошенка, аргументи американського президента повинні стати "серйозним стимулом" для виконання Москвою взятих на себе зобов'язань по виконанню мінських угод.

"Я сподіваюся, що ефективна координація дій України, США і Європейського Союзу дадуть результат", − зазначив український президент.

У неділю Петро Порошенко зустрівся з главами урядів Німеччини і Великобританії Ангелою Меркель й Девідом Кемероном і обговорив з ними питання мирного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Зокрема, було узгоджено питання невизнання результатів місцевих виборів, які бойовики планують провести не у відповідності до українського законодавства.

Володимир Путін у своєму інтерв'ю, яке він дав напередодні зустрічі з Бараком Обамою, звинуватив США в причетності до організації "перевороту" в Києві взимку 2014 року, при цьому підкресливши, що він поважає суверенітет України.