Помпео виступив проти військової зміни режиму в Ірані – Axios

22 квiтня 12:58

Адміністрація Трампа не буде втручатися у внутрішні справи Ірану силою.

 

На закритій зустрічі з лідерами ірано-американського співтовариства в минулий понеділок державний секретар США Майк Помпео заявив, що адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа "не збирається проводити військові навчання всередині Ірану" для прискорення зміни режиму, повідомляє Axios.

Помпео зустрівся з 15 лідерами ірано-американського товариства в понеділок вранці в конференц-залі готелю Renaissance Dallas. За словами джерел, найбільш провокаційним питанням, яке йому задали, було: "Якщо внутрішня зміна режиму не відбувається, що є кінцевою метою?". Помпео відповів: "Ми намагаємося не використовувати мову зміни режиму". Потім він сказав присутнім, що адміністрація не буде втручатися у внутрішні справи Ірану силою.

Читайте також: Іран заявив про можливу некотрольовану конфронтацію на Близькому Сході через рішення США за КВІР

8 квітня США визнали КВІР терористичним угрупуванням. Вперше Сполучені Штати офіційно оголосили військову організацію іншої країни терористичною групою. У той же день МЗС Ірану закликав визнати командування сил США на Близькому Сході терористичною організацією. Вища Рада національної безпеки Ірану схвалила це рішення.