Помер перший американський астронавт Джон Гленн

09 грудня 01:05

Гленн був третьою людиною в світі, яка здійснила орбітальний політ.

 

Астронавт Джон Гленн, першим в історії США здійснив орбітальний політ в 1962 році, а також побував у космосі у віці 77 років, помер у четвер, 8 грудня.

Гленн помер на 96-му році життя в оточенні близьких в лікарні міста Колумбус, штат Огайо, переает "Російська служба Бі-бі-сі".

Панахида відбудеться в Університеті штату Огайо. Астронавта поховають на Арлінгтонському національному кладовищі у передмісті Вашингтона.

Джон Гленн народився в 1921 році, служив у ВПС США, брав участь у бойових діях під час Другої світової та Корейської воєн.

Популярність отримав у 1962 році, здійснивши орбітальний політ на кораблі Mercury, під час якого він тричі облетів навколо Землі. Гленн пробув на орбіті 4 години 55 хвилин і 22 секунди і став першим американцем і третьою людиною (після радянських космонавтів Юрія Гагаріна і Германа Титова), яка здійснила політ у космос.

У 1998 році Джон Гленн здійснив космічний політ на кораблі Discovery. На той момент йому було 77 років, і він став найстарішою людиною у світі, що побувала в космосі.

У 1974 році Гленн обирався в Сенат від штату Огайо від Демократичної партії, нагороджений Золотою медаллю Конгресу і президентською медаллю Свободи.