Польська компанія прокоментувала вибір синьо-жовтої уніформи для українців

12 сiчня 14:59

Сині брюки носять всі працівники, а жовті футболки носять ті, хто не володіє польською мовою, незалежно від національності.

 

Компанія Lіndab, яку звинуватили в дискримінації за синьо-жовту уніформу для українців, пояснила, що колір одягу не пов'язаний з національною приналежністю робітників. Заяву опубліковано на сайті компанії і на сторінці в Facebook посольства України в Польщі.

У Lіndab стверджують, що сині брюки носять всі працівники підприємства, а жовті футболки носять ті, хто не володіє польською мовою, незалежно від національності.

"Така система застосовується до усіх іноземців-працівників Lindab, які не говорять польською мовою, а не тільки до українців, як це зазначено в публікаціях ЗМІ. Сьогодні у Lindab працюють громадяни України, Білорусі, Молдови", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що працівники, які можуть допомогти з перекладом, носять помаранчеві футболки.

За твердженням компанії, така система є методом "забезпечення ефективності і безпеки на робочому місці", адже "ситуація, при якій незрозуміло, хто яку мову використовує і як розуміє надану інформацію, може представляти загрозу для життя та здоров'я".

"Введені зміни отримали схвальні відгуки працівників, однак, з огляду на триваючу в ЗМІ протягом декількох днів дискусію, ми вирішили розглянути це питання на предмет пошуку альтернативних рішень. Звичайно, ми вже отримали юридичну консультацію, щоб переконатися, що такі рішення не суперечать антидискримінаційним законами. Проте, ми будемо продовжувати обговорення для вироблення найбільш корисного рішення для всіх співробітників наших цехів", - йдеться в заяві.

Вказується, що всі особи, які працюють у Lindab, "можуть розраховувати на справедливе, рівне ставлення та повагу".

Нагадаємо, що раніше в Польщі розгорівся скандал через уніформи для українських працівників. Міжнародна компанія Lindab, що займається виробництвом водостоків та вентиляційних труб, зобов'язала українських співробітників носити уніформу синьо-жовтого кольору, через що підприємство звинуватили у дискримінації.