Польща відмовилася підтримати санкції ЄС проти Угорщини

13 вересня 05:20

Рішення Європарламенту порушує суверенне право проведення внутрішніх реформ, яке є у кожної країни-члена ЄС, заявили в МЗС Польщі.

 

Польща не схвалює застосування штрафних заходів проти Угорщини і буде голосувати проти будь-яких санкцій Європейського союзу щодо цієї країни, йдеться у заяві міністерства закордонних справ Польщі, поширеному у середу, 12 вересня, і доступному в Twitter відомства.

Європарламент вже схвалив резолюцію із закликом застосувати дисциплінарні заходи до Угорщини через порушення країною європейських норм та принципів верховенства права. За документ проголосували 448 депутатів, 197 висловилися проти, 48 утрималися.

"Польща буде голосувати проти можливих санкцій проти Угорщини", − підкреслюється в заяві МЗС.

У повідомленні також особливо наголошується, що Варшава з крайньої стурбованістю прийняла рішення Європейського парламенту щодо Угорщини - "кожна держава-член ЄС має суверенне право проведення внутрішніх реформ, які вважає необхідними", пише МЗС, дане рішення це суверенне право порушує.

На думку МЗС Польщі, заходи, спрямовані проти країн-членів ЄС "служать тільки для поглиблення поділу у Європейському союзі, посилюючи нинішню відсутність довіри громадян до європейських інститутів"; у структурі закликали до скасування резолюції та пошуку вирішення проблеми іншими шляхами.

Нагадаємо, 12 вересня майже 500 депутатів Європейського парламенту проголосували за те, щоб країни ЄС перевірили, чи порушує Угорщина основоположні принципи Європейського союзу. Проти законопроекту проголсовали 197 депутатів, ще 48 утрималися. Наступним кроком може стати введення безпосередньо проти Угорщини штрафних санкцій.