Польща підтримала вихід США з ракетного договору

03 серпня 07:31

У заяві також підкреслюється, що тільки Росія несе повну відповідальність за розпад ДРСМД.

 

Польща повністю підтримує рішення Сполучених Штатів Америки про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), покладаючи відповідальність за його припинення на Росію, повідомило міністерство закордонних справ Польщі в Тwitter.

"Польща разом із союзниками повністю підтримує рішення США про вихід з договору ДРСМД. Це зрозуміла реакція на порушення договору з боку Росії... Відсутність готовності Росії дотримуватися ДРСМД не залишила США ніякого вибору", – констатували у відомстві.

У заяві також підкреслюється, що тільки Росія несе повну відповідальність за розпад ДРСМД, а Варшава повністю підтримує діяльність НАТО і США щодо забезпечення надійної і результативної політики відлякування та захисту у відповідь на загрози, які створюються з боку Росії.

Нагадаємо, 2 серпня США заявили про вихід з договору про РСМД, заявивши, що Росія є відповідальною за припинення дії договору.

4 березня Путін підписав указ про припинення Росією виконання ДРСМД. 3 липня Росія офіційно припинила дію ДРСМД.

Детальніше про мотиви виходу США з Договору читайте у статті Олексія Їжака "Все ближче до ядерного раю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".