Поліція встановила особу водія, який скоїв наїзд на протестувальників у Шарлотсвіллі

13 серпня 10:41

У вбивстві та травмуванні людей підозрюють 20-річного жителя Огайо.

 

Правоохоронці ідентифікували водія, що знаходився за кермом автомобіля, який врізався в активістів мітингу в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія), повідомив CBS News полковник поліції Мартін Кумер.

У злочині підозрюють 20-річного Джеймса Алекса Філдса з Огайо. Філдса підозрюють у вбивстві другого ступеня та заподіяння тілесних ушкоджень, заподіяних внаслідок наїзду.

Під колесами автомобіля, що в'їхав у натовп ,загинули 32-річна жінка, яка переходила вулицю в момент наїзду. Ще п'ятеро постраждалих перебувають у критичному стані. Стан чотирьох потерпілих важкий, ще шістьох – задовільний.

На відео з місця події помітний сірий Dodge Charger, що врізається в натовп демонстрантів. Від удару кількох осіб жбурнуло в повітря. Після наїзду водій спробував векти з місця злочину, що зафіксувала відеокамера, розташована під іншим кутом до місця інциденту.

Мати підозрюваного повідомила The Associated Press про те, що знала про плани сина поїхати на мітинг у Вірджинію. Але не знала про те, що в мітингу брали участь білі расисти. За словами жінки, вона була б дуже здивована, якби дізналась про те, що її син дотримується ультраправих поглядів. Вона також розповіла про те, що у сина була дівчина-афроамериканка.

Читайте також: В результаті наїзду фургона на перехожих в Лондоні загинула одна людина – поліція

Нагадаємо, напередодні в американському місті Шарлотсвілл (штат Вірджинія), почалися зіткнення расистів і громадян, які виступають проти їх дій. Під час проходження протестувальників по торговому району міста, автомобіль скоїв наїзд на маніфестантів, мер Майк Сигнер повідомив про загибель щонайменше однієї людини.