Поліція Відня шукає власника 100 тисяч євро, виловлених в Дунаї

07 грудня 16:23

Якщо власника грошей знайти не вдасться, їх можуть передати чоловікові, який знайшов банкноти і тепер претендує на них.

 

У Відні минулі вихідні стали вдалими для одного з місцевих жителів. Запримітивши в Дунаї грошові купюри, він, не вагаючись, стрибнув у воду і зміг "зловити" більш 100 тисяч євро. Прибулі на місце за викликом громадян поліцейські зібрали "улов". Поліція висушила банкноти і тепер намагається з'ясувати, яким чином гроші потрапили у водойму і хто їх власник.

Представник поліції Відня Роман Хахслінгер заявив, що правоохоронці поки не можуть виявити зв'язок великої суми з будь-якою з розслідуваних ними справ, повідомляє австрійська телерадіокомпанія ORF. За його словами, якщо власника грошей знайти не вдасться, їх можуть передати чоловікові, який знайшов банкноти і тепер претендує на них.

Житель австрійської столиці відправився в Дунай, як тільки побачив гроші у воді, відзначає Російська служба BBC. Перехожі подумали, що чоловік вирішив покінчити з собою, і викликали поліцію.

Читайте також: Вчені пояснили появу багатих золотом родовищ

Коли ймовірний самогубець виловлював з річки купюри номіналом у 100 та 500 євро, поліцейські прибули на місце. В результаті суму, що залишилася, виловлювали співробітники екстреної служби.

У січні 2013 року китайські археологи знайшли 3,5 тонни древніх монет давньої династії Хань (200 рік до н. е. - 200 рік н. е.). Знахідка була зроблена так званими "чорними копачами", яких затримала місцева поліція при спробі продажу стародавніх цінностей на нелегальному ринку.