Кім Чен Ин вже два тижні не з'являвся на публіці - ЗМІ

04 вересня 18:41

Літом ЗМІ Північної Кореї детально висвітлювали кожну появу на публіці лідера КНДР, однак з 21 серпня він зник із інформаційного простору.

 

Лідер КНДР Кім Чен Ин вже 15 днів не з'являвся на публіці. Впродовж літа північнокорейські ЗМІ детально висвітлювали його візити на фабрики та заводи, проте з 21 серпня він зник з інформаційного простору. Про це повідомляє південнокорейське агентство новин Yonhap.

У червні-серпні мас-медіа КНДР висвітлили майже 30 візитів Кім Чен Ина на різні підприємства. Востаннє він з'являвся перед камерами 21 серпня, відвідавши завод з виробництва медичного обладнання та похорон колишнього міністра оборони Кім Ен Чхуна. При цьому 2 вересня росЗМІ повідомили, що від імені Кім Чен Ина до Кремля надійшла телеграма зі співчуттями у зв'язку зі смертю Йосипа Кобзона.

Зникнення керівника найізольованішої держави в світі привертає увагу перш за все тому, що в неділю, 9 вересня, в КНДР святкуватимуть 70-річчя з дня заснування. Міжнародні оглядачі гадають, з'явиться Кім Чен Ин на зустрічі зі спеціальним посланцем президента Південної Кореї Мун Чже Іна, яка має відбутися в Пхеньяні в середу, 5 вересня.

Кім Чен Ин не вперше зникає з поля зору громадськості. На початку цього року він був відсутній 18 днів, перш ніж 5 березня провів зустріч з посланцями свого південнокорейського колеги, в ході якої заявив про свою прихильність ідеї денуклеаризації Корейського півострова і бажання зустрітися з президентом США Дональдом Трампом. Потім він знову зник на 20 днів, а потім 25 березня несподівано з'явився з дружиною в Пекіні. Це став перший візит лідера КНДР до Китаю за останні 7 років.