Північна Корея змінила прикордонників через втечу свого військовослужбовця – ЗМІ

24 листопада 13:19

КНДР замінила від 35 до 40 осіб, які несуть службу близько Спільної зони безпеки.

 

Північна Корея замінила всіх своїх охоронців на спільно патрульованій прикордонної території, після втечі військовослужбовця до Південної Кореї.

Південнокорейське інформагентство Yonhap повідомило з посиланням на анонімне джерело про те, що КНДР замінила від 35 до 40 осіб, які несуть службу близько Спільної зони безпеки. Міністерство оборони Південної Кореї і очолюване США командування ООН заявили, що не можуть підтвердити цю інформацію, передає ABC News.

Відзначається також, що Північна Корея тимчасово перекрила міст, по якому на автомобілі втік військовослужбовець. За деякими даними, у КНДР посилили перевірки військових, які прибувають на територію служби і покидають її.

За даними збройних сил Південної Кореї, чотири солдати КНДР, які використовували пістолети і автомати АК-47, стріляли близько 40 разів у втікача після того, як його автомобіль застряг у канаві. Незважаючи на обстріл, військовому вдалося досягти протилежної межі і зараз він знаходиться у лікарні неподалік від Сеула.

Після розслідування інциденту командування ООН в середу заявило про те, що Північна Корея порушила угоду про перемир'я, оскільки її солдати під час стрільби перетинали кордон між двома державами і застосовували зброю у Загальній зоні безпеки.

Наголошується, що військовослужбовців КНДР повідомили про ці порушення і просили провести нараду для обговорення результатів розслідування і вжиття заходів щодо недопущення подібних порушень.

Нагадаємо, що 13 листопада до Південної Кореї з території КНДР втік північнокорейський військовослужбовець. Під час втечі він був поранений своїми товаришами по службі, які відкрили вогонь по порушнику кордону.