Північна Корея показала пропагандистські плакати до виборів у парламент

22 лютого 11:41

Перший плакат влада назвала "Більш прославимо соціалізм нашого зразка міццю одностайності і згуртування", другий - "Монолітно зміцнимо нашу революційну владу".

 

Державне інформаційне агентство Північної Кореї опублікувало агітаційні плакати до виборів депутатів у Верховні Народні Зібрання КНДР (ВНЗ) 14-го скликання, які повинні відбутися 10 березня. На плакатах є напис "10 березня", "День виборів депутатів у ВНЗ".

Перший плакат влади назвали "Більш прославимо соціалізм нашого зразка міццю одностайності і згуртування". На ньому на тлі синьо-червоного прапора Північної Кореї, що майорить, зображені "робочий, селянка і інтелігент". В описі до плакату йдеть, що всі вони "переповнені гордістю і самовпевненістю як господарі народної влади".

На другому плакаті, який називається "Монолітно зміцнимо нашу революційну владу" зображені герб і прапор КНДР.

Довідка ZN.UA
У ВНЗ КНДР 687 депутатів. Вони обираються на основі загального і прямого виборчого права шляхом таємного голосування на 5 років. Вибори в КНДР є безальтернативними (громадянам пропонується вибрати одного кандидата, віддавши свій голос «за» або «проти» нього) і відбуваються по одномандатних округах.