Північна Корея може створити ще шість ядерних бомб

14 сiчня 16:30

Режим Кіма, ймовірно, додав кілька МБР, вважають аналітики.

 

Військові Північної Кореї продовжують розробляти ядерну зброю всупереч заявам лідера КНДР Кім Чен Ина про денуклеаризацію. Кім і його армія отримали досить матеріалу, що розщеплюються для ще приблизно шести ядерних бомб, в результаті чого їх загальна кількість в Північній Кореї перевищить 20, пише Bloomberg з посиланням на дані розвідки США і аналіз відкритих джерел.

Агентство пише, що аналіз супутникових знімків і дані американської розвідки, просочилися в медіа, показали, що Північна Корея виготовляла ракети і боєголовки так само швидко, як і в минулому році, з тих пір, як Кім припинив випробування.

За словами аналітиків по ядерному розповсюдженню, режим Кіма, ймовірно, додав кілька міжконтинентальних балістичних ракет.

12 червня в Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США Дональда Трампа та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США беруть на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Тим не менш, санкції проти Кореї поки залишаються чинними.

Детальніше про саміт США та КНДР читайте в матеріалі Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха чи тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".