Південна Америка може постраждати через сильну засуху

01 квiтня 05:59

Врожаї найважливіших місцевих культур скорочуються через нестачу опадів.

 

Незвично посушливий кінець сезону у різних країнах Південної Америки вплине на врожай важливих сільськогосподарських культур на всьому континенті, повідомляє агентство UPI.

Недолік опадів і засуха особливо гостро позначилася на Бразилії та Аргентині - найбільших за територією країнах і найважливіших виробниках продовольства в Латинській Америці.

"Кількість опадів у середньому нижче норми в більшій частині півдня Бразилії, включаючи Ріу-Гранді-Ду-Сул і Санта-Катаріна, протягом березня і в багатьох місцях - до кінця літнього сезону", - сказав старший метеоролог AccuWeather Джейсон Ніколс.

У містах Порту-Алегрі, Санта-Марія і Флорианаполис випало на 35% опадів нижче норми. Це погано позначилося на вирощуванні кукурудзи і бобів.

У різних регіонах Аргентини протягом березня також відзначали брак опадів - від 35 до 60% від норми, що теж вплинуло на врожай сої та кукурудзи.

Скорочення врожаю цих культур позначиться на пов'язаних галузях сільського господарства та економіки, вплине на ціноутворення.

Також сільське господарство Аргентини і Бразилії страждає від пандемії коронавіруса, оскільки карантинні заходи стосуються і польових працівників, а також працівників сільськогосподарських підприємств.

Пандемія коронавіруса позначилася на багатьох галузях економіки, в тому числі і на сільському господарстві. У світі відзначають зниження цін на продукти харчування, а Україна має можливість допомогти іншим країнам вирішити продовольчі проблеми хоча в Міненерго України прогнозують проблеми для сільського господарства з-за теплої зими.